07 fz6 misfire, powerloss - Yamaha FZ6 Forums - FZ6 Motorcycle Forum
 
LinkBack Thread Tools
Old 03-13-2012, 11:49 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: kalamazoo,MI
Posts: 5
07 fz6 misfire, powerloss

I have an 07 fz6 all factory with about 9000 miles on it and i'm getting what appears to be a intermittant misfire @ low rpms. I,ve pulled all the spark plugs and they look pretty good and showing no sign of the misfire. I was wondering if anyone had the resistance specs for the coils or have had a problem similar to this. I,m an ASE certified master tech but i,m not used to having to do this kind of diag without at least being able to see a data stream to start to point me in the right direction. If anyone has any experience with this problem i would really appreciate any help you might have. Thanks in advance.
ScarfaceFZ6 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-15-2012, 01:26 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: kalamazoo,MI
Posts: 5
Quote:
Originally Posted by ScarfaceFZ6 View Post
I have an 07 fz6 all factory with about 9000 miles on it and i'm getting what appears to be a intermittant misfire @ low rpms. I,ve pulled all the spark plugs and they look pretty good and showing no sign of the misfire. I was wondering if anyone had the resistance specs for the coils or have had a problem similar to this. I,m an ASE certified master tech but i,m not used to having to do this kind of diag without at least being able to see a data stream to start to point me in the right direction. If anyone has any experience with this problem i would really appreciate any help you might have. Thanks in advance.
OK looks like i got it just in case anyone else is looking coil resistance specs are 1.53-2.07 ohms @ 68 deg f on primary coil from red/blk to org/blk connector, and 12.0-18.0 kohms @ 68 deg f on secondary coil from plug lead #1-#2. I found 2.7 ohms on primary and 14.77 kohms on secondary so i'll start with replacing primary coil and see what happens. It does make sense cause if resistance is high coil will take a millisecond longer to fire so it will act like the timing is retarted. Thats why its not kicking me a misfire code. hope this might help someone else.
ScarfaceFZ6 is offline  
Old 03-28-2012, 06:59 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: kalamazoo,MI
Posts: 5
well i'll start eating my words now looks like the coil didnt do anything. I guess i'll start looking at gas and either change it out or add sea foam or something but if anyone has any suggestions i would love to hear them.
ScarfaceFZ6 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
 

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Yamaha FZ6 Forums - FZ6 Motorcycle Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Thread Tools



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome