Electric issues - Yamaha FZ6 Forums - FZ6 Motorcycle Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 02-10-2009, 04:43 PM Thread Starter
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 1
Electric issues

I recently charged my battery and reinstalled it. i'm having a problem getting the gauges to power on and staying on, every couple turns of the key the gauges powers up for just enough time for me to start it. i'm not sure if its the connection, spark plugs, a short in the system, or maybe the alternator (since when i hit the brakes the lights dim?) i'd appreciate any help
Fast AL is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 03-12-2009, 04:02 AM
Junior Member
 
dako81's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 4
Sounds like you either got a bad battery, or the connections are bad.

Did you put the acid in yourself? Did you put any acid in at all? What brand of battery did you get?

General consensus is that the battery wont charge until the bike is over 4k rpm due to the low output of the stator. Go to the link in my sig and search there and you will find other's experiences to back up what I told you if you want to check my validity.

-Brad

2007 Red FZ-6 - Scorpion Stainless Steel cat back, FAZR6 FE Kit, Member #15


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
dako81 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Yamaha FZ6 Forums - FZ6 Motorcycle Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome