Recharged battery--is there a trick to reinstalling it? - Yamaha FZ6 Forums - FZ6 Motorcycle Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 12-02-2007, 09:03 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: Stone Mountain, GA
Posts: 3
Wink Recharged battery--is there a trick to reinstalling it?

Have I missed some trick the Yamaha gurus slipped in the procedure of reinstalling the battery after recharging it?
I finally got to the battery under the gas tank, managed to gently remove it from the wire-laden box it rests in, returned it to full-charge status with my Battery Tender, and put it back in the bike.
The terminals are connected correctly.
The computer turns on and the NEUTRAL light is on.
The Engine Kill switch is not activated.
The starter turns the motor and the sound is rhythmic.
The fuel tank is full, and the fuel line is open.

Have I forgotten something?

Please help this girl back on her bike!

Anne Lane is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 12-03-2007, 08:31 PM
Super Moderator
 
-NFR-'s Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 13
There honestly isn't any thing I can think of. You really seem to have done a complete reinstall.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
-NFR- is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 10-21-2008, 04:54 PM
Junior Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 27
Maybe the starter key?


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
|
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
|
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
 
post #4 of 5 (permalink) Old 03-18-2009, 12:07 PM
Junior Member
 
wolfc70's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Oshkosh, WI
Posts: 20
Sounds like one of the wire connectors on the bottom of the tank got pulled off. Lift the tank back up, there are two or three wires going to the white plastic piece on the tank bottom. When the tank is lifted up, it is real easy to put too much tension on the wires, thus the connector becomes loose.

"I tip my hat to the man who drives an Alfa Romeo" - Henry Ford

FZ6-Forum.com The FZ6 Authority!
wolfc70 is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 03-23-2009, 02:36 AM
Junior Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2
Is the fuel switch turned to the on position?


Josh
Http://www.BohannonBattery.com
"For All Your Battery Needs!"
Jbo24 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Yamaha FZ6 Forums - FZ6 Motorcycle Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome